opel 1200

1200.JPG

verhaal van de vorige eigenaar:

Hallo Arjan,

Ik heb jouw P1 website al vaker bekeken, en zag ook dat mijn oude P1 1200 uit 1960 er op staat (kenteken DP-27-85). Ik heb deze auto gekocht in 1987 op de Vehikel beurs, toen nog in de Jaarbeurs in Utrecht. De auto was door een liefhebber gevonden in de regio Rotterdam. Na aankoop heeft deze liefhebber de 1200 opnieuw laten spuiten, verder was hij helemaal origineel. Het leuke was dat deze P1 altijd bij de eerste eigenaar, de heer van Leeuwen uit Rotterdam, is geweest. Er zat een heel pakket aan documentatie bij de auto waardoor de historie was te controleren. Na zijn overlijden in de jaren 80 is de auto stil blijven staan, totdat hij verkocht werd aan genoemde liefhebber. Die hem dus weer te koop aanbood op Vehikel. Daar heb ik deze P1 gekocht en ik heb hem gehouden tot 1990. Ik heb veel plezier beleefd aan deze P1, was er erg zuinig op en moest wel na twee jaar de motor laten reviseren. De originele motor is dus in 1989 gereviseerd. Verder is de auto altijd origineel gebleven. Oh ja, het artikel dat in Auto Motor Klassiek staat, is gemaakt in de periode dat ik deze P1 in bezit had. Ik heb zelf ook nog een exemplaar van dit nummer.

foto 1989


Uiteindelijk heb ik de P1 verkocht aan een oudere man in Wanroy. Deze man was ook lid van de Opel club en had veel interesse in de P1. Ik kon toen wel wat geld gebruiken en zodoende is hij verkocht. De nieuwe eigenaar heeft hem een paar jaar gehad en er nauwelijks mee gereden. Hij stond altijd in zijn verwarmde garage (ik ben nog eens langsgeweest in die tijd). Later had hij een auto voor zijn zoon nodig, en heeft hij de P1 ingeruild bij Opel dealer Geene in Wanrooy. Daar heeft de P1 in gezelschap van een Olympia uit 1957 lang in de showroom gestaan. In 1998 ben ik in onderhandeling geweest om hem terug te kopen van Autobedrijf Geene, maar heb dit niet doorgezet. Achteraf gezien had ik 'm toen weer moeten kopen, maar ja.

Ik ben wel benieuwd waar deze P1 momenteel verblijft, en hoe het met hem gaat. Dus mocht iemand meer informatie hebben, dan hoor ik het graag.

Veel succes met je website.

Met vriendelijke groet,

Louis Schlaghecke.

Ga hier naar de P2 van Louis

scan014.jpg scan015.jpg scan016.jpg scan017.jpg

scan018.jpg scan019.jpg scan020.jpg

1200.JPG

 

terug naar eigenaren

opel p1 nederland

Teller